Tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen

Funderar ni på att tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen? I sådana fall har ni kommit rätt!

Det är idag enklare än någonsin att tjäna ihop pengar genom försäljning tillsammans med sitt lag eller klass. Vi på Klassbanken ger er möjlighet att sälja artiklar som passar alla åldrar, stora som små. Vi erbjuder allt ifrån godis och kakor till sylt och marmelad. Alla produkter är lättsålda just för att göra er försäljning så snabb och smidig som möjligt. Vi strävar mot att ge barn och tonåringar kunskaper och förståelse gällande ansvarstagande, planering och samarbete. Med vårt stora engagemang ska vi försöka få er att lyckas och nå era drömmar.

Vi erbjuder er stora utbud av produkter av olika slag. Här nedan listas 6 st olika produktkategorier från kända varumärken som erbjuder många alternativ och valmöjligheter till er försäljning.

5 st olika alternativ för att tjäna extra pengar till ditt lag eller klass

Kryddman logo

Kryddor

Kryddman erbjuder kvalités kryddor för alla tillfällen. Sälj grillkrydda, tacokrydda, kanel m.m. Sortimentet innehåller ett stort urval av produkter som kostar från 25 kronor upp till 35 kronor. Av det ni säljer får ni en förtjänst på 30 procent.

Nelson Logga

Fröer och lökar

Från Nelson Garden erbjuder vi allt ifrån kryddor och grönsaker till olika sorters blommor. Vi har ett stort urval av fröer för de som har en passion för odling. Produkterna kostar från 25 kronor till 40 kronor och er förtjänst blir 30 procent av det ni säljer.

Franssons Polkagrisar logo

Polkagrisar och Karameller

Tjäna pengar till klassen eller föreningen genom att sälja Polkagrisar och karameller i olika smaker. Produkterna kostar från 30 kronor upp till 45 kronor och av det ni säljer får ni en förtjänst på 30 procent.

Herrgårdstoppen chokladtoppar logga

Choklad och Cocosbollar

Herrgårdstoppen företag som är känt för sina utsökta choklad- och cocostoppar. En förpackning innehåller 20 stycken gräddbollar och kostar 80 kronor förtjänsten blir 40 procent av det ni säljer.

Bjäre Chips logga

Chips från Lantchips

Sälj Bjäre Chips via oss på Klassbanken. De goda smakerna ni kan sälja är: Gräddfil & Lök, Varsamt saltade, Cheddar och Tryffel & Permesan. En påse kostar 35 kronor och er förtjänst blir 30 procent av det ni säljer. 

Polkaprinsen logga

Chips från Lantchips

Godis och karameller från Polkaprinsen är en ren smakupplevelse. Sälj dessa goda produkter via Klassbanken.se En burk kostar 75 kronor och er förtjänst blir 30 procent på det ni säljer. 

Hur mycket kan ni tjäna till klassen eller laget?

25
20
50
Total förtjänst KR

Hur går det till att tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen?

Vill ni starta en försäljning genom oss på Klassbanken är registrering det första steget. Efter er registrering kan ni direkt börja sälja produkterna med hjälp av våra digitala broschyrer. Ni kan själva välja om de digitala broschyrerna ska användas under försäljningen, eller om ni hellre vill använda de tryckta broschyrerna som levereras bara några dagar efter er registrering. Om ni är osäkra på vilka produkter ni vill sälja eller vill ha mer information kan ni beställa ett, Infopaketet vilket innehåller olika typer av broschyrer och allt ni behöver veta för att lyckas med er försäljning. Önskas något mer i detta paket får ni mer än gärna kontakta oss på Klassbanken.

Vi på Klassbanken.se har genom åren hjälpt tusentals klasser i både grundskolan och gymnasiet, men även föreningar och lag inom olika sporter. Vi har gett de möjlighet att enkelt samla ihop extra pengar snabbt genom försäljning av våra goda gräddbullar, kakor, marmelader och våra kreativa pyssel. Med vårt stöd och engagemang finns vi med er på vägen till en lyckad försäljning och ser till att ni når era mål.

Att tjäna pengar till klassen eller laget är en viktig uppgift för många skolor och föreningar. Genom att tjäna in pengar kan man använda dem till att köpa in nödvändig utrustning, planera utflykter och arrangera roliga aktiviteter för medlemmarna. Det finns många olika sätt att tjäna pengar på, och det är viktigt att välja metoder som passar den specifika gruppen och dess medlemmar. Att tjäna pengar till klassen eller laget kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att göra det på. Ett sätt är att arrangera en försäljningsdag där eleverna kan sälja saker de produkter som ni väljer att sälja från oss på Klassbanken.se. Detta kan vara allt från gräddbullar, kryddor, lökar, kakor, polkagrisar, chips.

Sälja med klassen innebär att man fokuserar på att bygga relationer med sina kunder och skapa en personlig koppling till sina produkter. Detta kan göras genom att använda sig av olika verktyg som till exempel att ställa frågor till kunden för att förstå dennes behov och önskemål, att ge personliga rekommendationer och att bygga upp kundens förtroende för dess produkter.

Tjej tjänar pengar till laget

En viktig del av att sälja med klassen och laget är att skapa en unik och minnesvärd upplevelse för kunden. Detta kan göras genom att erbjuda en hög servicegrad, att vara lyhörd och att alltid se till att kunden känner sig uppskattad och viktig. Genom att skapa en positiv och personlig koppling till kunden ökar man chanserna att kunden vill köpa något.

Det finns många olika saker som man kan sälja till klasskassan, men det beror lite på vilka behov och intressen som finns i klassen. En möjlighet kan vara att sälja kakor, pyssel eller gräddbullar. Man kan också sälja fröer, lökar eller chips. Oavsett vad man säljer, är det viktigt att det är något som folk i klassen är intresserade av att sälja och köpa. Organisera en försäljning av godis, kakor eller annat gott till föräldrar, vänner och andra som stödjer laget. Detta är en enkel och rolig aktivitet som ofta ger bra resultat.

Oavsett vilken metod man väljer är det viktigt att involvera alla i klassen och att ha en tydlig plan för hur pengarna ska användas. Genom att tjäna pengar tillsammans kan man skapa gemenskap och uppnå gemensamma mål.

Involvera föräldrar och andra vuxna i processen, eftersom de kan ha olika idéer och kunskap om hur man kan tjäna pengar. De kan också hjälpa till med olika uppgifter, till exempel att sälja produkter eller att hjälpa till med marknadsföring av de produkter som ni väljer att sälja.
Det är också viktigt att vara kreativ och tänka utanför boxen när man försöker tjäna pengar till klassen.

När man har tjänat in extra pengarna är det viktigt planera vad de ska användas till. Man kan till exempel använda pengarna till att köpa in utrustning eller material som klassen behöver, eller att finansiera olika aktiviteter eller resor. Det är också viktigt att vara öppen och transparent med hur pengarna används, så att alla i klassen kan se vad de har bidragit till.

Att tjäna pengar snabbt till klassen kan vara både roligt och givande. Det ger möjlighet att samla in pengar till olika projekt och aktiviteter, samtidigt som det kan skapa gemenskap och stärka klassens sammanhållning. Genom att välja en lämplig metod och involvera alla i klassen kan man tjäna pengar på ett roligt och givande sätt.

Försäljning bland unga?

Det finns många fördelar med att låta yngre genomföra en försäljning till en gemensam klassresa eller upplevelse. Man får då redan i tidig ålder lära sig att ta ansvar och planera, samtidigt som man får en bättre sammanhållning med klasskamraterna eller lagkompisarna. Kommer alla överens om en resa eller utflykt tillsammans får man mer motivation samtidigt som man kan hjälpa till och pusha varandra för att på så sätt få möjlighet att skapa fina minnen tillsammans.
Det är även en stor fördel att våra produkter är lättsålda. Lättsålda produkter bidrar till större engagemang än svårsålda produkter just för att det är enklare att sälja mer av de lättsålda produkterna. Detta bidrar då till ökad motivation starkare vilja, vilket resulterar större framgång.
Då vårt mål är att ge klasser och lag så bra förutsättningar som möjligt, kan våra produkter säljas året om. Försäljningen är alltså inte säsongsbunden utan den kan ske när det än passar er. Detta har underlättat för många då man kan ta det i sin egen takt.

Vi på Klassbanken har genom åren hjälpt tusentals klasser i både grundskolan och gymnasiet, men även föreningar och lag inom olika sporter. Vi har gett de möjlighet att enkelt samla ihop pengar genom försäljning av våra goda gräddbullar, kakor, marmelader och våra kreativa pyssel.
Med vårt stöd och engagemang finns vi med er på vägen till en lyckad försäljning och ser till att ni når era mål.

Barn tjänar pengar tillsammans

7 tips på hur kan man tjäna pengar snabbt tillsammans

Att tjäna extra pengar snabbt till en klass eller ett lag kan vara svårt, men det finns många olika sätt att samla in pengar på. Här är några förslag på hur du kan tjäna pengar till din klass eller ditt lag och samla in till er klassresa eller till er cup: 

1. Sälj populära och lättsålda produkter

Populära och lättsålda produkter bidrar till ökad försäljning och större framgång. Det som säljs mest är våra kakor eftersom fika är en oerhört populär och social avkoppling. Det är alltid bra att ha fika hemma då man kan få oväntat besök och direkt måste ha något att bjuda på. Kommer du som säljare hem till någon och erbjuder fika är chansen stor att köparen väljer att köpa av dig i stället för att ta sig till affären.

Det kan även vara bra att tänka på vilka åldersklasser man väljer att sälja till. Bor det många barnfamiljer i närheten kanske pyssel och pärlor skulle passa bäst, medan fröer och lökar passat bättre för lite äldre människor.

2. Anpassa er och produkterna efter säsong

Vi på Klassbanken har många olika alternativ av produkter till försäljning. Däremot varierar populariteten hos vissa produkter beroende på säsong. Ett exempel är fröer. Våren är den bästa årstiden för plantering dels för grödornas tillväxt, men även så att man kan njuta av allt man planterat till sommaren. Våren är då den bästa årstiden till försäljning av fröer, medan sommaren och hösten gör produkterna mer svårsålda eftersom säsongen är förbi.

Det är också viktigt för er som säljare att anpassa er. Går ni runt i villaområden är det bra att klä sig efter väder och springer ni i trapphus kan man tänka på att inte klä sig för varmt. Är man som säljare för varm eller för kall, finns det chans att det påverkar försäljningen. Fryser man finns det chans att man ger upp och går hem för tidigt. Är man däremot svettig kan man ta av sig kläder, men då måste man bära runt på det och värme kan påverka humöret vilket kan bidra till minskad försäljning. Detta eftersom kunder inte är så intresserade av att köpa från någon som både är uttråkad och otrevlig.

Man får även tänka på vilka kvarter man säljer i. En del älskar när barn knackar på och vill sälja saker till de, dels för den sociala samvaron, dels för att bidra till något bra. Det är därför väldigt viktigt att ta sådana situationer seriösa och vara trevlig, kanske till och med gå in och sätta sig om man blir inbjuden. Känner man däremot av något suspekt och inte vet vem personen är ska man genast gå därifrån. En del tycker däremot inte om dessa typer av försäljningar, vilket ibland kan bero på att de inte har råd. I dessa fall får man ta hänsyn till detta och respektera det genom att sälja i något annat område.

Under vintertider blir det väldigt mörkt väldigt fort och antalet trafikolyckor ökar. En rekommendation är då att bära någon typ av reflex så alla i trafiken kan se er. Detta är en bra och billig investering som räddar liv.

3. Sprid att ni säljer till laget och klassen via olika kanaler

För en lyckad försäljning skadar det aldrig att sprida på olika sätt. Du själv som säljare kan sprida din försäljning genom sociala medier som Facebook, Snapchat, Instagram och liknande. Dina föräldrar kan hänga upp broschyrer på jobbet och fånga intresse hos jobbarkompisarna. Man kan även ringa eller skriva runt till släkt och vänner och berätta att de stöder klassen eller laget genom sitt köp. Om ni inte redan följer oss får ni gärna gå in och kolla in vår sida på Facebook och Instagram.

4. Sätt realistiska och rimliga mål

Genom att sätta realistiska mål, både ur försäljningsperspektiv och resan ni vill uppleva, blir ni inte för besvikna ifall försäljningen eventuellt skulle misslyckas. Man kan absolut sätta en dyrare resa som mål om man som säljare känner både motivation och vilja till att kämpa. Däremot rekommenderas att kanske ha en billigare resa som reservplan ifall budgeten inte räcker till.

Väljer ni att exempelvis sälja gräddbullar från Herrgårdstoppen där ni först beställer hem ett antal kartonger som ni sedan ska sälja av, kan det vara en fördel att börja med ett mindre antal. Slår man på stort och beställer hem många kartonger och försäljningen kanske inte går som tänkt, har man slängt onödiga pengar i sjön och man får själv äta upp allt som finns kvar.

5. Förklara hur mycket ni behöver sälja till klassen, laget eller föreningen

Det kan vara bra att berätta för eleverna eller laget hur mycket pengar de behöver tjäna på försäljningen. Att förklara att pengarna växer på hög oavsett hur billig en produkt är, kan bidra till växande engagemang och det ger även ekonomiska kunskaper. Ett exempel är våra chips från Bjäre Chips. En påse kostar 35 kronor vilket inte är jättemycket. Om man då förklarar för eleverna eller laget att tre sålda påsar resulterar 105 kronor, ser man att det krävs väldigt lite för att pengarna ska växa. Är produkten också lättsåld ökar motivationen, vilket kommer dra in massor av pengar.

Det kan ibland vara bra ur försäljningsperspektiv att vara mottagen för prutning. I vissa fall kan det vara bättre att gå ner en aning i pris än att inte sälja något alls. Man ska däremot vara försiktig när det kommer till skambud.

Betalningsmetoder kan också vara viktigt att tänka på. Tar man betalt genom kontanter är det viktigt att direkt lägga undan pengarna i stället för att gå runt med de synligt. Detta är en stor säkerhet. Nu för tiden är det även väldigt få som bär på kontanter. För de som inte har några kontanter hemma finns det chans att de struntar i att köpa någonting och försäljningen misslyckas. Det kan då vara en fördel att ha ett Swishkonto, då Swish numera är väldigt vanligt.

Trots att det är eleverna eller lagspelarna som ska sälja produkterna, ska det alltid finnas en vuxen som har ansvaret för försäljningen. De vuxna ska inte ta över barnens uppgift, men ska däremot ha hand om det ekonomiska. Om man skapar ett Swishkonto kan det vara bra att koppla det så endast de vuxna har tillgång till det. Det är även bra att det är samlat där eftersom de vuxna ska hjälpa till att betala in det sammanlagda beloppet. Är säljarna under 18 år är det den vuxnes ansvar ifall kunden vill ha tillbaka sina pengar, eftersom barn inte får ingå avtal.

6. Ge varandra tips och pusha varandra till en lyckad försäljning

Genom att stötta och pusha varandra kan man bidra till ökad motivation och en härligare stämning mellan klasskamraterna eller lagmedlemmarna. Genom att känna samhörighet och motivation blir man gladare och mer villig att sälja. Genom att vara glad och ha en positiv inställning som säljare, är chansen större att kunderna vill köpa av dig än någon annan som har en negativ inställning och är uttråkad och otrevlig. Det är viktigt att pusha och ha ett bra inflytande på varandra för det är på så sätt alla kan bidra till en lyckad försäljning.

7. Bestäm ett gemensamt mål för klassresan eller någon utrustning till laget

Förmodligen har ni redan tänkt ut några resor ni vill uppleva, men just för inspirationens skull listar vi olika alternativ här nedan på vad ni kan göra med era välförtjänta pengar. En klassresa kan vara en spännande och givande upplevelse för elever och lärare. Men innan resan kan genomföras måste man tillsammans samla in pengar genom förslagsvis en försäljning via oss på Klassbanken. Försäljning till en klassresa kräver en viss planering och taktik för att säkerställa att så många elever som möjligt kan delta på resan.

Först och främst bör man bestämma vilken destination man vill åka till och vad resan kommer att innehålla. Detta är viktigt för att kunna ge föräldrarna en tydlig bild av vad resan kommer att handla om och vad den kommer att kosta. Genom att involvera eleverna och föräldrarna i planeringen och ge dem möjlighet att bidra med idéer kan man också öka motivationen och engagemanget till en försäljning till klassresan.

Det finns många olika aktiviteter man kan göra med sin klass eller lag beroende på ålder och intressen. Här är några förslag:

Barn på klassresa

Åk till Liseberg på klassresan

Liseberg är Nordens största nöjespark. Parken passar alla och är nog mest känt för sitt stora utbud av åkattraktioner. Känner du däremot inte för att åka några attraktioner behöver du inte oroa dig! Liseberg har andra roliga aktiviteter för att underhålla de som kanske inte finner åkattraktioner så tilltalande. Det finns massa lyckohjul ute i parken där man kan vinna godis och annat gott, men även en hel spelhall med olika arkadspel. Det finns massa affärer att strosa runt i och många utsökta restauranger som kan falla alla i smaken. Liseberg ger er möjligheten att njuta av en trevlig resa tillsammans och skapar ett minne för livet.

Besök Universeum med klassen

På Liseberg finns det ju en stor chans att alla grupperar sig och går på varsitt håll. En del kanske inte har något emot detta alls, medan vissa kanske är ute efter en resa där alla är samlade. Ett förslag är att besöka Universeum som precis som Liseberg också ligger i Göteborg. Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter som är fullt av olika äventyr. Man kan besöka rymden och hoppa på månen, vandra i regnskogen, experimentera i kemilabb, beundra akvarium och så mycket annat. Universeum lär dig hur allt omkring oss samspelar, och du får den kunskap och kraft som krävs för att en dag förändra både ditt liv och kanske hela världens framtid.

Besök Isaberg tillsammans med laget

För er som gillar utmaningar blandat med friluftsliv passar äventyrsberget Isaberg perfekt. Isaberg är öppet året om och erbjuder aktiviteter anpassade efter årstid. Man kan testa på olika hinderbanor, spela golf, testa på mountainbike i södra Sveriges största cykelpark, eller åka runt på Rodelbanan. Vill man utmana sig själv och få en adrenalinfylld utmaning, finns det möjlighet att testa på höghöjdsbanan som är särskilt populärt. Även på vintern finns det fartfyllda äventyr då skidbacken öppnar och erbjuder 11 pister från gröna till svarta. På Isaberg finns både en stugby och en camping som boendemöjlighet och man får själv välja vad som passar bäst utifrån sitt eget tycke. Restaurang och konferensanläggning finns också på plats.
Äventyrsberget är omringat av skogar och det finns även en sjö i närheten vilket ger en rofylld avkoppling efter en intensiv friluftsdag. Isaberg ger er möjligheter att utvecklas tillsammans som personer och utmana er själva och era gränser, samtidigt som ni skapar underhållande minnen för livet.

Åk till Boda Borg med klassen

Boda Borg är som ett äventyrshus med olika utmaningar som påminner och TV-programmet Fångarna på fortet. Här får man tillsammans med sitt team slå på tävlingsinstinkten för att testa på nya utmaningar och roliga aktiviteter där man använder både sinne och styrka. Här får man lära sig att samarbeta på bästa sätt och man får även utforska sin styrka och sina kunskaper. Boda Borg finns i många olika städer i Sverige.

Alternativ att göra för klasspengar

Utforska en ny plats eller stad tillsammans. Detta kan innebära att gå på en rundtur, besöka ett museum eller göra en skattjakt. Genomför en kreativ workshop, till exempel en fotografering, teaterlek eller dans. Utforska en ny färdighet tillsammans, som att lära sig ett nytt språk, spela ett instrument eller laga en middag. Genomför en utmaning eller tävling tillsammans, som en debatt, en konstruktionsuppgift eller en idrottsmatch. Göra en gemensam gåva eller projekt till en välgörenhetsorganisation eller en annan grupp som behöver det. Det viktigaste är att välja aktiviteter som är lämpliga för åldern på eleverna och som fångar deras intresse.

När man har tjänat in era extra pengar snabbt är det viktigt att ha en tydlig plan för hur de ska användas. Man kan till exempel använda pengarna till att köpa in utrustning eller material som klassen behöver, eller att finansiera olika aktiviteter eller resor. Det är också viktigt att vara öppen och transparent med hur pengarna används, så att alla i klassen kan se vad de har bidragit till. Att tjäna pengar till klassen kan vara både roligt och givande. Det ger möjlighet att samla in pengar till olika projekt och aktiviteter, samtidigt som det kan skapa gemenskap och stärka klassens sammanhållning. Genom att välja en lämplig metod och involvera alla i klassen kan man tjäna pengar på ett roligt och givande sätt.

Bra att veta vid försäljning med klassen eller laget

Starta när ni vill

Det kostnadsfria paketet med broschyrer innehåller allt ni behöver för att starta en försäljning. Detta paket levereras däremot några dagar efter registrering, men detta hindrar inte er från att börja sälja. Redan från första dag som registrerade kan ni som säljare påbörja er försäljning med hjälp av våra digitala broschyrer.

Snabba leveranser

När er beställning är lagd levereras era produkter fraktfritt inom 5-7 arbetsdagar.

Inga utlägg – Fri returrätt

Ni har 14 dagars betalningstid från det att leveransen lämnat lagret. Vid försenad betalning tillkommer dröjsmålsränta på 14% per påbörjad månad. Fri returrätt.

Hög förtjänst

Våra produkter säljs med en förtjänst på 30-40%. Ni som kunder får en total vinst på den satta procentsatsen subtraherat med försäljningspriset. Detta kan endast beräknas vid val av produktkategori, då alla kategorier har olika höga förtjänster.

Personlig service

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta oss!
Vill ni börja sälja eller funderar ni på något? Hur snabbt vill ni komma i gång och hur mycket pengar vill ni tjäna?

Hör av dig till oss på Klassbanken gällande frågor som dyker upp så hjälper vi dig att hitta ett försäljningsupplägg som passar bäst för just din klass, ditt lag eller din förening.